Prenosimo u celosti najavu autora emisije:

Kao devojčica, Melody Gardot (1985) je svirala animir muziku za džeparac u lokalnom klubu. Maštala je da postane modni dizajner. Vozila je bicikl kada ju je udarac džipa na raskrsnici prikovao godinu dana za krevet. Izgubila je pamćenje, osećaj za vreme i prostor, mogućnost govora i sporazumevanja…

Mozak je tražio nove puteve. Počela je da svira gitaru i piše pesme. Iz kreveta je izašao maksi singl „Some Lessons: The Bedroom Sessions“. Prvi album „Worrisome Heart“ (2006) objavljuje najpre u nezavisnoj produkciji, izazivajući pažnju muzičke zajednice i posebno koncerna Universal, koji predlaže umetnici da ga dve godine kasnije objavi i na etiketi Verve. Album stiže do drugog mesta po prodaji džez izdanja u SAD, obezbeđujući umetnici nastupe po vodećim džez manifestacijama, prve svetske turneje i status zvezde.

U novim emisijama iz serijala “Džez face” (dva polučasovna nastavka), Melody Gardot, džez kompozitorka, pijanistkinja i pevačica, u razgovoru s Vojislavom Pantićem osvetljava različite epizode iz života i dosadašnje profesionalne karijere, od detinjstva do aktuelnog albuma “My One and Only Thrill”. Razgovor sa jednom od najtalentovanijih umetnica na savremenoj džez sceni ilustrovan je koncertnim snimcima sa raznih krajeva sveta i video spotovima.

Autor i voditelj: Vojislav Pantić

Repriza: 26. februar u 05:30 i 13:30

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.