Milan Petrovic Quartet

 

Prvog novembra nastupili su „Hot Club of Belgrade“ i Đorđe Stijepović, ove nedelje očekuje nas koncert trija Vlade Nikića, a do kraja meseca nastupiće: „Oriental Trio“, „Milan Petrović Quartet“, „Max Kochetov Kvartet“, i „DragAn & Hard bass Project”. Kao i do sada, svakog drugog utorka u saradnji sa džez odsekom FMU biće organizovan program pod nazivom „FMU svira jazz”. Ulaz na sve programe je besplatan.

 

7. novembar, 21h – Vlada Nikić Trio

 • Vladimir Nikić – bas, harmonika
 • Aleksandar Đorđević – gitara
 • Akaš Bat – perkusije

Vladimir Nikić, basista i harmonikaš,  predstaviće svoj novi CD “Veština senčenja”, koji je nedavno objavila producentska kuća „WMAS records”. Trio čine Vladimir Nikić , Aleksandar Đorđević  (gitara) i Akaš Bat (perkusije).

 

12. i 26. novembar, 21h – FMU svira jazz

Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova kulture “Parobrod” ostvarili su uspešnu partnersku saradnju u kreiranju programa prethodnih sezona. Pokretanje nove džez scene “Das Boot” omogućilo je produbljivanje te saradnje u vidu organizovanja nastupa profesora i studenata nedavno formiranog Studijskog programa za džez i popularnu muziku na FMU. Posetioci Scene “Das Boot” biće u prilici da uživaju u različitim stilovima džez muzike, kao i u izvrsnim nastupima profesora (od kojih su mnogi afirmisani muzičari obrazovani na renomiranim džez akademijama u inostranstvu) i njihovih talentovanih studenata.

 

14. novembar u 21h – Oriental Trio

 • Sinan Aćifović –klarinet
 • Stefan Sablić – oud, kanun
 • Akash Bhatt – perkusije

 

“Oriental trio” je spoj muzičkih tradicija Balkana, Mediterana i Bliskog Istoka. Članovi ovog sastava dolaze iz različitih muzičkih tradicija a njihov spoj čini da Trio zvuči nesvakidašnje i jedinstveno.

 

19. novembar, 21h – Milan Petrović Quartet – Promocija novog albuma „Favorites“

 • Milan Petrović – orgulje i sintisajzer
 • Siniša Hadži-Antić – bas gitara
 • Lehel Nađ – tenor saksofon i klarinet
 • Bogdan Zdjelar – bubnjevi

 

Novi studijski snimci sastava “Milan Petrović Quartet” pod nazivom „Favorites“ zvanično su se pojavili 11. septembra 2013. godine na portalu www.jazzin.rs. Numere predstavljaju originalne aranžmane poznatih svetskih i domaćih tema, a zabeležene su u saradnji sa Visokom školom elektrotehnike, računarstva i strukovnih studija. “Milan Petrovic Kvartet” je jedan od najaktivnijih bendova na domaćoj džez sceni. Sviraju instrumetalni fank, džez, bluz sa elementima popularne muzike, i autorske teme.

 

21. novembar, 21h – Max Kochetov Kvartet

 • Max Kochetov – alt saksofon
 • Sava Miletić – klavir
 • Branko Marković – kontrabas
 • Peđa Milutinović – bubnjevi

 

Kvartet je osnovao Max Kochetov, ukrajinski muzičar koji živi i radi u Beogradu. Za svoj sastav okupio je muzičare bogatog muzičkog iskustva. Kvartet je vec postao prepoznatljiv po specifičnoj muzici u stilovima post-bop i soul jazz i energičnom načinu izvođenja.

 

28. novembar, 21h – DragAn & Hard bass Project

 

***

Program Scene „Das Boot” nastao je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala „Ethno.com”. Dobitnik je nagrade „Povelja sa statuetom Vojin Mališa Draškoci” za 2013. godinu, koju dodeljuje „World music Asocijacija Srbije“.

Scena „Das Boot” počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture „Parobrod“ čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.