Porta Chiusa

 

Ponedeljak, 14. oktobar, 20h @ Studio M – Improve encounter

 

Zajednički nastup švajcarskog dua Diatribes i muzičara sa beogradske, novosadske i zrenjaninske scene. Nastupaju: Diatribes (Cyril Bondi ,d’incise ), Blank Disc ( Robert Rozsa, Srđan Muc), Paul Currion, Tijana Stanković, Marina Džukljev, Bojana Knežević, Đorđe Marković …

 

Utorak, 15. oktobar, 21h  @ Omladinski Centar CK13 – Porta Chiusa

 

Porta Chiusa je interdisicplinarni projekat iz Švajcarske pokrenut od strane kompozitora i muzičara Paeda Concaa. Reč je o multimedijalnom projektu koji spaja video, tekst i muziku. Porta Chiusa je zasnovan na konfliktu, na napetosti i sukobu koji živimo na početku 21. veka. U svetu koji je još uvek zasnovan nacionalnim državama, sa državama u kojima ne postoji suštinska jednakost, gde još uvek pričamo o boji i rasi – odnosno u svetu u kome pristup hrani, zdravstvenim uslugama i obrazovanju još uvek prati jasnu hijerarhiju zasnovanu na novcu i moći.

Muziku izvode Hans Koch (klarinet) / Michael Thieke (klarinet) i Paed Conca (klarinet). Autori video radova su Giorgio Andreoli i Giovanni Di Stefano. Autor teksta je Heike Fiedler.

 

Sreda, 16. oktobar, 21h @ Klub Izba – Lucien Dubuis Trio

 

Grupu čine: Lucien Dubuis – alt saksofon, bas klarinet, kontrabas klarinet; Roman Nowka – bas gitara, gitara; Lionel Friedli – bubnjevi. The Lucien Dubuis Trio sviraju „future rock“ , svoj autentični stil koji su razvili kroz usvajanje najrazličitijih uticaja i muzičkih žanrova. Ono što ih vodi i  što je u suštini njihovog muzičkog izraza je isprepletanost energije, igre, humora i slobode.

 

Karte se mogu kupiti na ulazu neposredno pred početak koncerata po ceni od: CK13 – 200 din;  Izba – 200 din; Studio M – 150 dinara.

 

 

3 komentara na “Dani švajcarske muzike: Novi Sad”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.