“Damir Out Loud” sačinjavaju muzičari iz nekoliko zemalja koji žive i rade u Berlinu. Kombinujući elemente džeza, eksperimentalne muzike, drum ‘n’ bass elemenata i balkanskog folklora ansambl je razvio svoj autentični zvuk kao rezultat širokog spektra dinamičkih formi i muzičkog dijaloga između trube s jedne, i vibrafona, kontrabasa i bubnjeva sa druge strane. Osim Damira Bačikina u sastavu su još i Julius Heise – vibrafon, Karl Erik Enkelmann – kontrabas i Tom Dayan – bubnjevi.

Okupljen zajedničkim muzičkim interesovanjima, sastav je najupečatljiviji u izvođenju originalnih kompozicija Damira Bačikina koji zajedno sa vibrafonistom Juliusom Heiseom čini čvrstu osovinu grupe koja je u osnovnoj formi kvartet dok u punom sastavu broji osam članova.

Prošle godine, u konkurenciji od oko 60 berlinskih bandova, “Damir out loud” je osvojio nagradu Senata grada Berlina “Studio preis” i snimio i producirao prvi studijski album „Graduation day“ koji je u junu ove godine izdat za švajcarski label “Unit Records“ iz Berna.

Album “Graduation day” je odmah po obajvljivanju dobio odlične kritike kako u Nemačkoj tako i u Srbiji uz jedinstvenu ocenu da je reč o “neočekivano zrelom i kompleksnom projektu u kojem Bačikin kao autor spaja svoju strast prema džezu i iskustvo u klasičnoj muzici u jedinstvenu ekspresiju koja izmiče žanrovima i epohama”!

Damir Bačikin je rođen u Zrenjaninu (1980) i kao “DAAD” stipendista diplomirao je trubu na visokoj skoli za muziku “Hanns Eisler” u Berlinu.

Na spisku muzičara u grupa sa kojima je sarađivao su i: Julian Kuerti, Tino Segal, William Forman, Gerard Presencer, Gyorgy Szabados, Gebhard Ulmann, Silke Eberhard, Juergen Kupke, Daniel Glatzel, Mezei Szilard, Ari Benjamin Meyers. Solisten ensemble Kaleidoskope, Andromeda Megea Express Orchestra, Berliner Ensemble, Ensemble unitedberlin, Work in progress.

Nastup grupe “Damir out loud” na Nišvilu je podržala nemačka fondacija “Initiative Musik”.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.