Desetak godina nakon raspuštanja supergrupe Return to Forever, klavijaturista Chick Corea je1986. ponovo okupio mlade muzičare u usponu i narednih pet godina fokusirao svoju karijeru na postavku Chick Corea Elektric Band. Jezgro sastavljeno od njega, basiste Johna Patituccija i bubnjara Davea Weckla kompletirali su naredne godine u takozvanoj “klasičnoj postavi“ i gitarista Frank Gambale i saksofonista Eric Marienthal .

Formalno okarakterisani kao fjužn postavka (što je osamdesetih mahom značilo kombinovanje džeza sa fank i pop motivima), Chick Corea Elektric Band ipak je krasila solidna doza raznovrsnosti, te su od light-funka sa albuma Light Years i Beneath the Mask, akcentujući i akustične instrumente na ploči Eye of the Beholder znali da se konforno osete i u avangardnim i post-bap improvizacijama na ploči Inside Out.

Nakon desetogodišnje pauze bend se prvo 2004. reoformio za potrebe snimanja albuma To the Stars i kratku turneju, da bi se prošle godine u sklopu početka obeležavanja 75. rođendana pijaniste koncertno ponovo aktivirao, i to u onoj najpopularnijoj postavci, u kojoj će pohoditi i beogradsku Arenu.

Koncert će biti ograničenog kapaciteta, u smanjenoj postavci Arene, a ulaznice se prodaju po cenama od 2490 dinara i naviše na prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Ušće Šoping centra, Doma omladine i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.