EricThielemans

 

 

 

 

 

 

 

 

Bicikl (Litvanija\Srbija)

Bicikl je osnovan u Beogradu, jeseni 2008. godine. Započeo je kao projekat dvojice doseljenika iz Litvanije, koji su osnovali bend s namerom da promovišu stare litvanske paganske tradicije, i okupe ostale Litvance koje žive u Srbiji i poštuju svoje paganske korene.

Kolektiv sada broji puno članova koji se bave slobodnom improvizacijom. Niko nije neophodan, a svako je dobrodošao, što dovodi do toga da se postava menja od koncerta do koncerta. Bicikl stvara haotičnu atmosferu s čestim rotacijama instrumenata, gde svako svira ono što oseća u trenutku.

 

Eric Thielemans (Belgija)

 

Kao klasično obrazovan perkusionista i jedan od protagonista modernog džez scene u Belgiji, Thielemans ima bogatu i raznovrsnu istoriju saradnji s drugim lokalnim muzičarima. Svirao je sa nekim od ključnih figura belgijske rok scene (Rudy Trouve i Mauro Pawlowski iz grupe dEUS), ali i sa brojnim poznatim muzičarima svetskog džeza (John Zorn, Evan Parker, Tim Berne, Barre Philips, Mika Vainio). U poslednjih par godina Eric je fokusiran na žive, solo perkusionističke nastupe, ali i uporedo sarađuje na brojnim projektima u svetu muzike, pozorišta, performansa, i radija.

 

Balinese Beast (Grčka)

 

Duo iz Grčke kreira buku putem fidbeka saksofona i kućnog Hi-fi sistema bez inputa. Sviraju s kratkim rezovima i dugačkim drone intervalima.

 

* * *

Ulaz na koncert je 200 dinara. Klub Žica nalazi se u Kraljevića Marka br. 5.

U sredu 6. oktobra Eric Thielemans i Balinese Beast nastupiće od 21h u Elektrici u Pančevu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.