BERKLEE CLINICS – BELGRADE 2012 otvara novo polje saradnje Multikultivatora sa prestižnim koledžom i uključuje Srbiju u internacionalnu mrežu koju je „Berklee College of Music“ razvio u cilju artikulacije i unapređenja savremenog muzičkog obrazovanja. Krajem 2011. godine Multikultivator je pokrenuo inicijativu za osnivanje regionalne mreže edukatora u oblasti muzike čiji je cilj da unapredi i osavremeni edukaciju u ovoj oblasti kroz dinamičan proces razmene znanja i metodologije sa članicama BIN (Berklee International Network) 15 renomiranih institucija iz SAD, Brazila, Japana, Malezije, Nemačke, Finske, Irske, Francuske, Grčke, Španije, Izraela, Koreje, Ekvadora, Portorika, Argentine… (http://www.berklee.net/ip/bin.html)

Predstavnici Multikultivatora Vladimir Đorđević i Miloš Ranđelović učestvovali su na ovogodišnjem BIN Summit-u, koji je od 18 do 20 juna održan u Valensiji. Na ovom značajnom skupu predstavili su platformu za umrežavanje edukatora u muzici i unapređenje kvaliteta muzičkog oobrazovanja u Srbiji i regionu i ostvarili brojne kontakte i partnerstva.

Ove godine fokus programa „Berklee Clinics Belgrade“ je razmena predavača u oblasti muzičke produkcije, snimanja, elektronske produkcije i dizajna zvuka. Svoja bogata iskustva u ovim oblastima, sa studentima produkcije u Beogradu i Novom Sadu podeliće Rob Jazcko – šef odseka za muzičku produkciju i snimanje i Michael Bierylo – šef odseka za elektronsku produkciju i dizajn zvuka. Prateći program predstavlja Berklee Clinics Belgrade Sessions – revija mladih bendova čiji su članovi učestvovali u našim programima.

Sa druge strane, progam „Berklee Clinics Belgrade Sessions” predstavlja reviju mladih bendova čiji su članovi dobitnici stipendija za „Berklee college of music“ ili učesnici u ovogodišnjem i prethodnim izdanjima programa Berklee Clinics Belgrade, a sve će se odigrati 8. i 11. novembra u klubovima Savamale (KC Grad, Disco Bar Mladost i Brankow). Nastupaju CheGuerillaz, Dottheeye Band (KC Grad), Black Cat Bone (Mladost), Jazzveze and Jazz ups (Brankow).

Tokom prethodnih godina kroz program Berklee Clinics prošlo je preko 500 muzičara i producenata i više od 50 edukatora što nam je omogućilo uvid u brojne skrivene talente – muzičare i bendove koji sviraju inkognito daleko od očiju javnosti; sastave koji su fleksibilni i slobodni, jednu živu i dinamičnu scenu koja vapi za prilikom, publikom i afirmacijom. Dobru scenu ne čine samo dobri muzičari već i dobra publika. Zato ne budite lenji i sumnjičavi. Izdvojite vreme i 8. i 11. novembra dođite u Savamalu. Iznenadite ove mlade ljude svojom brojnošću i obradujte sebe. Ulaz na sve programe je slobodan. Za dodatne informacije posetite: www.multikultivator.org.rs.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.