Delta-Moon-standing-1

 

Delta Moon je formiran kasnih 90-ih kada je Tom Grej (Tom Gray) upoznao Marka Džonsona (Mark Johnson) u muzičkoj prodavnici u Atlanti i kada je pokušao da mu proda dobro gitaru iz gepeka svog kombija. Devojka koja je bila sa Markom je šaputala „Hajdemo ovavde“. Mark nije kupio gitaru, ali su njih dvojica razmenili telefonske brojeve i uskoro krenuli da nastupaju po klubovima u Atlanti. Redovno su se sastajali radeći na aranžmanima klasičnog bluza i originalnim pesmama za dve slajd gitare. Pridruživši im se i pevačica Đina Li (Gina Leigh) i rotirajuća ekipa perkusionista, bubnjara i basista. Bend je svirao na festivalima i klubovima širom Atlante i juga Amerike.

Mark je došao do imena Delta Moon nakon hodočašća u Madi Votersovu (Muddy Waters) brvnaru kod Klarksdejla (Clarksdale). Nakon objavljivanja njihovog debi albuma DeltaMoon, marta 2002. godine, bend je počeo da doseže dalje od kuće i brzo je sabrao zid pun nagrada „lokalno najbolji“. Ono što ih je zaista lansiralo na nacionalnoj sceni bio je momenat kada je Delta Moon nadmašio drugih 50 i osvojio prestižni International Blues Challenge u Memfisu, januara 2003. godine. Juna te godine objavili su svoj drugi album Live, snimljen u Tree Sound studiju u Atlanti. Bend je tog leta izglasan i za  najbolji sveukupni muzički nastup u Atlanti (Best Overall Music Act in Atlanta) od strane Creative Loafing Readers.

Nakon godine turneje u Severnoj Americi i Engleskoj, bend je u junu 2004. objavio Goin’ Down South. Bubnjar Skot Kalison (Scott Callison) koji je svirao u ranim danima benda pridružio se ponovo 2003. U jesen 2004. Đina je izašla iz benda, a šest nedelja kasnije Kristin Markiton postala je nova pevačica Delta Moon-a. Album Howlin objavljen je 2005. i od tada je njihov najuspešniji do daljnjeg.

 

Delta Moon Club B&W

 

Bend je dovršio krug poslednjim izmenama u postavi i Delta Moon je rođen (ponovo), kao čvrst četvoročlani bend, basista Franher Džozef (Franher Joseph) i bubnjar Vik Staford(Vic Stafford ; Blueground Undergrass, Donna the Buffalo, Toubab Krewe) kompletirali su trenutnu postavu.

Poslednji album grupe Delta Moon Low Down, objavljen u maju 2015. godine, je rokerski set od 12 pesama. Sadrži 9 originalnih pesama glavnog tekstopisca grupe Toma Greja (Tom Gray, pisca godine bluz pesama „Roots Music Association’s“, 2008) i sadrži obrade pesama Boba Dilana (Bob Dylan), Toma Vejtsa (Tom Waits) i Skipa Džejmsa (Skip James). Britanski magazin Net Rhythms nazvali su zvuk grupe Delta Moon: „Muzika kakva treba da bude – sirova i iskrena“, a oni je zovu glas, gruv i dve slajd gitare.

„Tom Grej (Tom Gray) i partner u zločinu, Mark Džonson (Mark Johnson), nastavljaju da pokazuju zašto bi moglu biti najbolji gitarski tandem uokolo“ – Kris Martin (Chris Martin, The Examiner).

Konstantno snimanje i turneje nastavljaju se i u 2016. godini sa turnejama zakazanim za Sjedinjene Države, Nemačku, Austriju, Švajcarsku, Slovačku, Češku, Italiju, Španiju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i dalje.

Cotton Pickers su trenutno jedan od naših najboljiih i koncertno najzastupljenijih bluz/rok sastava koji nastupaju širom regije. Iza sebe imaju odličan debitanski album Slaughterhouse Blues koji promovišu uz dodatak poznatih bluz i rok standarda u njihovom maniru. Bend intenzivno radi na novim pesmama koje će publika u Beogradu imati prilike da čuje.

Ulaznice u prodaji  preko sistema Eventim, Gigstix, DD Tickets, kao i u Felix (TC Sremska) i Žila šopu (Čumićevo sokače). Cena u pretrodaji 600, dok će na dan koncerta iznositi 800 dinara!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.