Foto: Branko Sujić

 

Centar beogradskih festivala CEBEF za kraj jula priprema drugi deo ovogodišnje serije koncerata pod nazivom Garden Sessions koji je među publikom postao omiljeni letnji muzički događaj. U periodu od 23. do 29. jula u zaista prijatnom ambijentu Botaničke bašte “Jevremovac” publiku očekuju nastupi popularnih i rado slušanih izvođača.

U sklopu pomenute serije koncerata, 28. jula publiku očekuje uvek zanimljiv klavirski duo –  Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić nastupiće zajedno u Botaničkoj bašti. Vasil Hadžimanov, pijanista, kompozitor, aranžer I pedagog, nezaobilazna je, povezujuća karika srpskog džeza, sa kraja dvadesetog veka i početka novog milenijuma. 2015. godine Hadžimanov je započeo saradnju sa Bojanom Zulfikarpašićem. Njih dvojica, kao klavirski duo, nastupaju u Beogradu, Novom Sadu i Parizu i nailaze na jednoglasno sjajne kritike publike i kritičara.

Ovaj klavirski dvojac objavljuje svoj prvi live CD, u decembru 2017. godine,kada je i koncertno promovisan u Kolarčevoj zadužbini. Iste godine Hadžimanov ostvaruje saradnju i sa hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem i takođe u klavirskom duetu, njih dvojica veoma uspešno nastupaju po celom regionu i danas. Sva izdanja i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju. Bojan Zulfikarpašić (poznat i kao Bojan Z), je srpski džez pijanista koji u Francuskoj živi od 1988. godine, gde mu je 2002. uručen orden Francuskog ministarstva kulture. Dobitnik je nagrade ’’European Jazz Prize’’ za 2005. godinu – za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi. Poslednjih godina se uspešno bavi i producentskim poslom, naročito na nagrađivanim albumima Mišela Portala i Amire Medunjanin.

.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.