tihomir_hojsak2 Uz bendlidera, postavu čine  saksofonista Vojkan Jocić, gitarista Elvis Penava, bubnjar Kolja Gjoni i specijalna gošća, pevačica Maja Savić. Na beogradskom koncertu Hojsak će promovisati debi album Jazz Room, objavljen u decembru prošle godine.

Tihomir Hojsak rođen je 1981. godine u Koprivnici. Krajem 2005. diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, na smeru „Glazbena kultura“. Trenutno studira kontrabas na Muzičkoj akademiji Zagreb, radi u osnovnoj školi Borovje i honorarno svira u Zagrebačkom kazalištu mladih. Stalni je član bendova Jazziana Croatica, Matija Dedić Trio i Maja Savić Jazz Ensemble.

Na albumu Jazz Room snimio je osam pesama koje je komponovao svirajući u različitim džez bendovima, a među gostujućim muzičarima našle su se pevačice Maja Savić i Maja Grgić, zatim Joe Pandur, Ante Gelo i Ivan Kapec na gitarama, Matija Dedić, Zvjezdan Ružić i Hrvoje Galer na klavijaturama, Vojkan Jocić i Igor Lumpert na saksofonu, kao i Borna Šercar i Kolja Gjoni na bubnjevima.

Maja Savić je mlada džez vokalistkinja koja se profilisala učeći džez i bosa novu tokom višegodišnjeg boravka u Portugalu. Sarađivala sa muzičarima kao što su Zé Eduardo, Miles Griffith, Judy Niemack, Deborah Carter, Charles Gayle, i drugi. Nastupala je na brojnim festivalima i koncertima u Hrvatskoj, susednim zemljama i u Portugalu, a 2008. godine su je stručne kolege nominovale za nagradu Status u kategoriji „mlade nade jazz glazbe“. Sama komponuje i piše tekstove, a trenutno priprema svoj prvi album.

Klub Gafe nalazi se u Kulturnom centru Beograda, u Kolarčevoj 6.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.