Jazz Passengers Na albumu Reunited sviraće i članovi originalne postave Roy Nathanson (saksofon), Curtis Fowlkes (trombon), Brad Jones (bas), Bill Ware (vibrafon), E.J. Rodriguez (perkusije), uz Sama Bardfelda koji je svojevremeno zamenio Jima Noleta na mestu violiniste. Izdavač je Justin Time Records.

The Jazz Passengers su 1987. osnovali Roy Nathanson i Curtis Fowlkes, nastavljajući saradnju započetu u John Lurijevom sastavu The Lounge Lizards. U novom bendu ujedinili su ljubav prema hard-bapu, komediji i modernim strujanjima u džezu, a džez kritika ih u to vreme poredi kako sa Mingusovim, Blakeyevim i Dolphyjevim bendovima, tako i sa Frankom Zappom i drugim rok ekscentricima. Izdaju albume Broken Night/Red Light, Deranged and Decomposed, Live at the Knitting Factory, Plain Old Joe i Implement Yourself.

Sredinom devedesetih se okreću sofisticiranijim vokalnim kompozicijama i izdaju hit album Jazz Passengers In Love, s gostujućim vokalima kao što su Mavis Staples, Jimmy Scott, Bob Dorough i Debbie Harry iz grupe Blondie, koja će u narednim godinama aktivno sarađivati sa bendom na turnejama i albumima Individually Twisted i Live in Spain.

Tokom poslednjih godina osnivač benda Roy Nathanson je bio najaktivniji sa svojom novom postavom Sotto Voce, u kojoj je obnovio saradnju s nekolicinom članova The Jazz Passengersa.

 

2 komentara na “The Jazz Passengers ponovo zajedno”

  1. Treba podsetiti da su Jazz Passengers 1997. godine, u okviru turneje sa Debbie Harry, održali odličan koncert u Sava Centru.
    Bilo bi dobro da ih ponovo vidimo…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.