gypsy grooves Glasanje u kome mogu učestvovati svi posetioci sajta Songlines je u toku i trajaće do 31. januara 2010. godine.

Prema mišljenju muzičkog kritičara BBC-ja Johna Luska, album Night Train For Lovers and Thieves je “verovatno najbolje ovogodišnje izdanje romske muzike”.

Autor ovog izdanja Ilija Stanković (muzički producent, režiser i aranžer) je za projekat Gypsy Groovz Orchestra Goes TuttiMundi okupio 75 muzičara iz Guče iz raznih pobedničkih orkestara, na čelu sa Ekremom Sajdićem. Nastup koji je zabeležen na ovom CD-u odigrao se u restoranu „Kosovo“ i Specijalnoj Bolnici za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji prošle zime. Snimci su potom okačeni na internet, uz poziv muzičarima iz celog sveta da se uključe u ovaj projekat. Odazvale su se kolege iz 14 zemalja, među kojima je bila i grupa bubnjara rastafarijanaca sa Trinidada, kao i brojni drugi muzičari na egzotičnim instrumentima.

Muzičari iz celog sveta koji su učestvovali u ovom projektu, kao i mnogi sa kojima je Ekrem Sajdić sarađivao tokom 35 godina svoje karijere, započeli su i rad na filmu čije je snimanje spontano započelo, nastavljajući da prati njegove aktere u kreativnom radu. Predstojećeg leta će uslediti i turneja ove neobične postave pod nazivom FiestaMania goes TuttiMundi.

Razvoj filmske produkcije može se pratiti kroz poseban Youtube kanal, na kome se planiraju i direktni prenosi događaja vezanih za projekat Gypsy Groovz Orchestra Goes TuttiMundi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.