jackie ryan (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Članovi trija su i bubnjar Chuck McPherson i kontrabasista Paul Keller. Zahvaljujući saradnji Nišvilla i Muzičke omladine Novog Sada, ovaj program će videti i publika u glavnom gradu Vojvodine. Novosadski koncert održaće se 10. avgusta od 21h u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajeva 1), a u slučaju kiše u Sinagogi.

“Pevačica Jackie Ryan poslednjih godina uživa status jedne od najboljih džez pevačica današnjice, kako medju kritičarima, tako i publikom širom Severne Amerike, Evrope, Japana i Australije. Njenom glasu raspona tri oktave divili su se i mnogi legendarni muzičari sa kojima je sarađivala: Clark Terry, Toots Thielemans, Jeremy Pelt, Ernie Watts…”, stoji u saopštenju organizatora.

Larry Vuckovich je rođen kao Lazar Vučković u Kotoru 1937. godine, a sa porodicom je 1951. godine emigrirao u SAD, gde njegova karijera traje tačno pola veka. Studirao je džez klavir kao jedini učenik čuvenog Vincea Guaraldija, i diplomirao na San Francisco State University. Krajem 60-ih predvodio je stalni bend u čuvenom klubu Domicile u Minhenu, a Lucky Thompson, Slide Hampton, Pony Poindexter, Clifford Jordan, Dusko Gojković, Philly Joe Jones i Dexter Gordon, samo su neka od imena koje je tih godina pratio, a sa kojima je nastavio saradnju i po povratku u SAD.

Repertoar Larryja Vuckovicha  obuhvata numere u kojima su objedinjeni razni džez stilovi (sving, bi-bap, moderan džez, bluz-fank, njuorleanski bluz), često prožeti elementima latinske, brazilske, afro-kubanse salse, flamenka, kao i balkanskog folklora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.