Irena Blagojević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karijera Irene Blagojević  kreće se tokovima talasa svetskog neo-soula, na kojem su zablistale pevačice poput Amy Winehouse, Duffy i Adele. Na prvom velikom solističkom koncertu, u velikoj sali Doma omladine, beogradskoj publici predstaviće se praćena ekipom poznatih domaćih džez muzičara: Ivan Aleksijević – klavir, Nebojša Zulfikarpašić – gitara, Ištvan Mađarić – bas, Petar Radmilović – bubnjevi, Max Kochetov – saksofon, Strahinja Banović – truba, Darko Jureša – perkusije, Aleksandra Bjelić Aleksijević – prateći vokal i Biljana Peković – prateći vokal.

Irena je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i do 2000. godine ozbiljno je gradila karijeru flautistikinje, radeći istovremeno i kao profesor flaute. Taj period u njenoj karijeri obeležili su brojni nastupi, solistički koncerti, koncerti sa kamernim orkestrom, festivali, takmičenja i brojne osvojene nagrade. Pevanje je dugo doživljavala kao svoju “drugu ljubav”, koja se odvijala u senci  flautističke karijere.

Sa 15 godina pobedila na takmičenju “Talenti dolaze”, a u čuvenom “3K duru” pobeđivala je sve do Velikog finala. Na Beogradskom proleću 2000. godine bila je pobednik “Večeri mladih nada”, a na festivalu “Slavenski bazar” u Kijevu takođe odnosi pobedu. Učešće na Evrofestu u Makedoniji iste godine donelo joj je nagradu za interpretaciju.

Tokom ličnog i muzičkog sazrevanja, postepeno se pevanje nametnulo kao Irenin prvi izbor. Godinama je učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa više bendova, a pevačko iskustvo sticala je i kao prateći vokal na koncertima mnogih domaćih izvođača.

Godine 2008. Irena Blagojević odlučuje da započne solo karijeru: na džez-pop albumu „Jutro bez ljubavi“ u izdanju Multimedia Records predstavlja se kao interpretator, ali i kao jedan od autora tekstova, muzike i aranžmana.

Koncert počinje u 21h, a karte po ceni od 500 dinara su u pretprodaji na blagajni Doma omladine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.