how1

 

Snimljen je u Septembru 2015 u studiju Borisa Kovaca u Bukovcu. Album je snimio i producirao Milan Nenin (a.k.a. Lil’ Bear), a masterizovan je od strane Anestisa Psaradokosa u Athens Mastering Studiju.

Howling Owl su Evija Vebere (vokal, synth) i Lav Kovac (bubnjevi, synth, fx). Ovo dvoje muzičara sarađuju u nekoliko internacionalnih projekata (Evija Vebere 4tet/trio, Phantasmagoria), a Howling Owl je njihov novi duetski projekat. Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indie muzike. Inspirisani su prirodom, ljudima koji ih okružuju kao i muzikom koju slušaju (Bjork, Equilibrium, Steve Reich, Bon Iver, Radiohead, David Lang neki su od muzičkih uticaja). U muzici koju stvaraju za ovaj duo Evija Vebere i Lav Kovač teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se svojom intuicijom i dečjom radoznalošću.

 

„Internacionalni spoj u 2-men-bandu HOWLING OWL asocira na negativ White Stripes-a i minimalizam londonske varijante Disciplin A Kitschme, ukombinovan sa vokalima „ćerke“ Bjork, Die Antwoord, Ive Bittove i Katalin Ladik (da, da, to je moguće) na koju se nadovezuje eklektika najslobodarskijeg pristupa savremenoj muzici.“

/ Aleksandar Mladenovic; ORadio /

„Šumska vila Evija Vebere i zver na bubnjevima Lav Kovač zajedno stvaraju fascinantni spektrum zvuka“

/ Mario Schoelcke; Schoelcke Promotions /

 

EP je dostupan na adresi http://howlingowl.bandcamp.com/ .

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.