Za ovu produkciju pažljivo je pripremljen projekat “Quo Vadis Samba”, naslovljen po jednoj od najpoznatijih Gojkovićevih kompozicija.  Pred publikom će se naći  repertoar inspirisan koloritnom muzikom  Brazila i južne Amerike u jasnim okvirima džez tradicije, u autorskim Gojkovićevim aranžmanima za big bend, sastavljen od njegovih originalnih kompozicija i nekih popularnih tema “za sva vremena”. Deo programa napisan je specijalno za ovu priliku, te premijerno izvođenje novih numera i aranžmana čini ovu produkciju jedinstvenom.

Gost na koncertu biće kontrabasista Martin Gjakonovski. Makedonskog porekla, stacioniran u Nemačkoj, ali sa domovinom Evropom. Na evropskoj džez sceni već duži vremenski period prisutan je  kao jedan od najzaposlenijih kontrabasista.

Posle beogradskog koncerta Gojković, Big bend i Gjakonovski sele se u studio VI radio Beograda gde će snimiti album “Quo Vadis Samba” … Uvereni smo da će to biti album za pravi početak “džez 2013.” i uvod u proslavu izuzetnog jubileja Big Band RTS – 65 godina postojanja, upravo sa Gojkovićem koji pronosi ime naše zemlje i samog Big Benda RTS više od 60 godina širom sveta.

Iza ovog koncerta i snimanja stoje Muzička produkcija RTS i džez fondacija “Duško Gojković” (u osnivanju). Ceo projekat je podržao i Dom omladine Beograda.

Karte po ceni od 800 i 1200 dinara mogu se kupiti na sledećim lokacijama: Duško Gojković fun club – Buha,malibar – Trg Republike 3 i blagajna Doma omladine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.