vesti

16.05.2014.

Eyot predstavlja novu pesmu i najavljuje album “Similarity”

Niški kvartet Eyot na svojoj Soundcloud strani objavio numeru “How Shall the Dust Storm Start?”, sa trećeg studijskog albuma “Similarity” koji će biti objavljen 1. avgusta

Eyot fotka

 

“Similarity” je snimljen prošlog novembra u bristolskom studiju “J&J”, a producent je bio Džim Bar iz engleskog benda Get the Blessing. Album će objaviti izdavačka kuća Ninety and Nine Records.

O pristupu komponovanju na novom albumu, pijanista i frontmen grupe, Dejan Ilijić, kaže: „Sviramo zajedno već 6 godina, pa je i jednostavnije da dobijemo zvuk koji želimo. Ovo je bila neka vrsta „instant komponovanja“ sa bendom, gde svi radimo na aranžmanu, polirajući ideje dok ne dobijemo konačni oblik. Takođe, za dve kompozicije smo imali i gostujuće muzičare – Dejanu Sekulić, koja je odsvirala deonice na violi, a koje smo naknadno izmontirali i umiksali sa semplovima violina, i Pit Džadža na trubi i Džejka Mekmurkija na saksofonu (duvačka sekcija benda Get the Blessing). Bila je to neka vrsta improvizacije u studiju, svakako, uz unapred osmišljenu temu.

O nazivu albuma: „Kompozicije su prilično različite, ali u isto vreme, postoji i nit koja ih povezuje i pokazuje sličnost zvuka i emocije. Sa druge strane, postoji i dublje značenje naslovne kompozicije – svi se nadamo da svet može da se veže i osloni na sličnosti između nas, ljudi, na mnogo načina“.

Frontmen Eyota se osvrće i na izbor prvog singla: „Neke kompozicije na albumu su ‘nove’ po pitanju zvuka, neke zvuče kao tipični Eyot, a ova je negde na sredini – to je kompozicija koja će povesti album u pravcu u kojem želimo da se krećemo – uvek napred, ali čuvajući korene“.

 (Izvor: Prog Sphere)

 

 

Tagovi: , ,Jedan komentar "Eyot predstavlja novu pesmu i najavljuje album “Similarity”"

  1. IVAN каже:

    Volim ovaj bend!

Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.