vesti

18.04.2016.

Raphael Wressnig i Soul Gift Revue u “Ulici“

Koncert se održava u klubu ''Ulica'', Balkanska 13, u prostoru koji je nasledio legendarnu ''Pticu'', u petak 22. aprila od 21 h

RAPH PLAKAT ZA NETRaphael Wressnig, majstor Hammond B3 orgulja, jedan je od najznačajnijih mladih evropskih blues-jazz muzičara. Svojim u isto vreme elegantnim i eksplozivnim stilom u protekloj deceniji stekao je status veoma cenjenog i traženog orguljaša na blues i jazz scenama mnogih država. U svakom trenutku učestvuje u nekoliko projekata i svake godine objavljuje bar po jedan CD. Među velikanima sa kojima je sarađivao su Larry Garner, Deitra Farr, Alex Schultz, Sax Gordon Beadle, Phil Guy, Craig Handy, Stanton Moore, George Porter Jr… Dobitnik je više značajnih nagrada i priznanja. 2001. godine austrijski magazin Concerto dodelio mu je prvo mesto za najbolji blues album, a  2004. njegov CD “In Between“ proglašen je za jazz album godine. 2007. dobio je nagradu “Preis Der Deutchen Schallplattenkritik“ za najboljeg jazz izvođača. Zahvaljujući poslednjim albumima “Soul Gift“ i “Soul Gumbo“, 2013 i ove godine prestižni jazz magazin Downbeat ga je nominovao za orguljaša godine.

Pre nekoliko meseci Raph nam je predstavio brazilsku blues zvezdu Igora Prada, a ovoga puta dovodi svoj Soul Gift Revue u kome nastupaju italijanski guitar-hero Enrico Crivellaro i bubnjar Silvio Berger.

Pretprodaja ulaznica (800 dinara) je u samom klubu i CD shopu Triumvirate (Njegoševa 53).

 

 

Tagovi:Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.