vesti

18.01.2016.

Novi album subotičkog dua DHARMA

Izašao je novi album subotičkog dua DHARMA, pod nazivom „Travellers“, na kojem se nalazi osam autorskih kompozicija, uz video spot istoimene pesme

DharmaTravellersCover

 

DHARMA  je duo koji izvodi novu  improvizativnu muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Muzika DHARME je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i loopera. U njihovom zvuku čuje se inovantni eksperiment, interaktivna razmena ideja sa osvrtom na jazz, drevne sanskritske mantre, prakse sa zvukom i igra akustike.

Čine ga Jasna Jovićević ( saksofoni, frule, udaraljke, bas klarinet, vokal) i Armand Mesaroš (bass, elektronika), koji sarađuju već niz godina na domaćoj umetničkoj sceni. Publici poznati po drugim stilovima muzike, dva muzičara ovog puta, stvaraju nesvakidašnju  fuziju i originalni muzički izraz.

Album je kombinacija čiste improvizacije i pesama koje su nastale tokom procesa stvaranja. Izbor kompozicija je eklektičan i odiše minimalizmom, pozitivnom energijom i potragom za nečim novim.

Album se može preslušati i preuzeti na Bandcamp stranici benda, a o bendu više saznajte na njihovoj zvaničnoj internet straniciFacebook profilu.

 

 

Tagovi: ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.