vesti

10.06.2012.

Koncert: Vivaldi u džezu

Italijanski pijanista Rikardo Arigini večeras će održati koncert pod nazivom “Vivaldi u džezu/Četiri godišnja doba”, u koncertnoj sali Muzičke škole “Stanković”. Nastup počinje u 20:30, a ulaz je slobodan


Rikardo Arigini (Vijaređo, 1967) je svetski poznati italijanski pijanista koji je sjedinio klasičnu muziku i operu sa džezom. Diplomirao je klasični klavir sa najvećim ocenama na konzervatorijumu “Bokerini” u Luki 1993. godine. Studirao je džez na muzičkoj akademiji Berkli u Bostonu. Pored toga, usavršavao se na seminarima akademije “Siena Jazz”.Od 2003. do 2007. svirao je sa Frančeskom Kafizom, istaknutim sicilijanskim saksofonistom sa kojim je snimio tri CD-a i sa kojim je učestvovao na najvažnijim festivalima u svetu.

Od 2007.godine Arigini razrađuje svoju fuziju klasične muzike i opere sa džezom, tako što stvara nove aranžmane Vivaldijevih, Mocartovih, Šopenovih, Verdijevih i Pučinijevih kompozicija. Sa ovim muzičkim projektima nastupao je u Italiji i u inostranstvu. Snimio je 23 albuma, od kojih dva dueta sa Li Konicom, živom legendom saksofona.

Godine 2001. snimio je dva CD-a: “Nothin’ But Morricone”, omaž i nova interpretacija najslavnijih tema ovog velikog kompozitora i “Immagini” sa njegovim originalnim kompozicijama. Godine 2012. formira džez trio sa dvojicom slavnih instrumentalista: Pjetrom Martinelijem, kontrabasistom i Emilijanom Barelom, bubnjarom.

Rikardo Arigini održaće džez koncert u sali muzičke škole “Stanković” u Beogradu inspirisan velikim venecijanskim kompozitorom Antonijom Vivaldijem i njegovim slavnim delom “Četiri godišnja doba”.

Koncert se održava povodom zatvaranja Beogradske nedelje dizajna 2012.

Koncertna sala “Stankovića” se nalazi u Kneza Miloša 1a (u blizini Skupštine).

 

.

Tagovi: , ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.