vesti

30.01.2014.

Jazz O’Clock: Ciklus džez koncerata u Akademiji 28

Od subote 1. februara u beogradskom klubu Akademija 28 biće održan niz džez koncerata, koji će kulminirati tradicionalnim festivalom “Rođendan džeza” 26. i 27. februara

 

U okviru ciklusa “Jazz februar”, na koncertima – svojevrsnim masterklas radionicama, pod nazivom “Jazz O’Clock”, kroz teoriju i praksu biće predstavljeni različiti stilovi džeza, od njegovih početaka do danas, a publika će moći ne samo da čuje kvalitetan džez uživo, već i da sazna nešto više o njegovom istorijatu.

Moderator koncerata biće naš poznati džez pijanista i profesor džez odseka muzičke škole “Stanković” i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Miša Krstić, koji će ovom prilikom održati i niz kraćih predavanja uz emitovanje retkog video materijala na temu džeza.

Na koncertima će nastupati kvartet profesora u sastavu: Miša Krstić – klavir, Goran Grbić – truba, Aleksandar Revišin – kontrabas i Dušan Ivanišević – bubnjevi, a njima će se, tokom ciklusa, pridruživati različiti gosti poput Petera Miheliča, poznatog slovenačkog džez pijaniste, a očekuju se i tradicionalni nastupi učenika džez katedre “Stankovića”.

 

Kompletan februarski džez program:

  • 1. februar, 22h – Jazz O’Clock: od Nju Orleansa do Čikaga
  • 7. februar, 22h – Jazz O’Clock: Swing, swing, swing
  • 15. februar, 22h – Jazz O’Clock: So what – Modal jazz
  • 21. februar, 22h – Jazz O’Clock: To Be or to Bop
  • 26-27. februar, 20h – 97. Rođendan džeza – festival

 

 

 

Tagovi: , ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.