vesti

23.08.2013.

Džez scena: Gent Jazz Festival & Heineken Jazzaldia

U emisiji „Džez scena“ na drugom programu Radio Beograda, u subotu 24. avgusta u 16h, biće napravljen osvrt na ovogodišnje izdanje Gent Jazz Festivala i Heineken Jazzaldia Festivala u San Sebastijanu

Avishai Cohen

 

Gent Jazz Festival je najznačajnija džez manifestacija u Belgiji. Postoji od 2002. godine – brzo je stekao visoku reputaciju i zaslužio prijem u Međunarodnu organizaciju džez festivala IJFO. Prvi vikend je obično okrenut „čistom“ džezu, a u drugom se nude i ukrštanja sa različitim žanrovima. Ove godine su, između ostalih, nastupili Džo Lovano, Džeki Terason, Phronesis, Brajan Feri, Erik Lenjini, Bobi Vomek, Marsijal Solal i Stefano Bolani, Avišai Koen, Hoze Džejms, Džejmi Kalam, Madlen Peru i Elvis Kostelo.

Festival Heineken Jazzaldia je najveća džez manifestacija u Španiji. Ovog leta imali su posebnu čast da budu jedini grad u Evropi u kome će Džon Zorn održati Masada Maraton. U drugom delu emisije Džez scena, počećemo priču o ovom izuzetno zanimljivom džez festivalu, uz snimke Dajane Krol, Gregorija Portera i Ole Kvernberga.

Autor i voditelj emisije je Vojislav Pantić.

 

 

Tagovi: , , , ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.