vesti

26.09.2013.

Džez radionica „Open“ u Novom Sadu

Pijanista Stefan Schultze i saksofonista Peter Ehwald održaće radionicu džez improvizacije 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u Tribini mladih

 

Pozivamo muzičare (dobrodošli su svi instrumenti uključujući pevače) koji bi želeli da otkriju svet improvizacije. Radionica je podjednako otvorena i za one koji možda znaju skale i akorde, ali imaju problema da ih koriste kada improvizuju. Dobrodošli su i napredni izvođači koji su zainteresovani za učenje tehnika određenih stilova.

Naš će fokus biti zajedničko sviranje – naučićemo vas da stvarate dobru muziku osluškujući druge muzičare dok svirate. Radionica pokriva – groove, swing feel, open playing on chord changes, open playing on one tonal center, open playing on time no changes. Radionica će početi u 16 i trajaće do 20 sati.

Prijavni list pošaljite na mejl adresu: vesna.kacanski@kcns.org.rs

Rok za prijavu je petak, do početka radionice.

 

Peter Ehwald (kompozicija, saksofon)

Peter Ehwald je studirao saksofon na muzičkim akademijama u Vajmaru i Kelnu, na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu i Koledžu Grada Njujorka. Učio je kod profesora kao što su Claudius Valk, John Patitucci, Rich Perry, Mike Holober, Julian Argüelles, Stan Sulzman i Ian Ballemy. Dobitnik prestižne DAAD stipendije predavao je jazz-combo i big band muziku od 2007.do 2009.kao asistent na Koledžu grada Njujorka. Njegova kompozicija pod nazivom„Alanis”izvedena je u Karnegi holu na proleće 2007. Peter provodi puno vremena na turnejama i gostovanjima, svirajući sa mnogim sastavima, u raznim zemljama: UK, Francuska, Poljska, Španija, Finska, SAD, Peru iKostarika. Peter je snimao i nastupao sa jazz muzičarima kao što su Clarence Penn, Rudi Mahall, Claudio Puntin, Nils Wogram, Frank Möbus, Norbert Scholly, BodekJanke, Jon Scott, Matthias Schubert, Gene Calderazzo, Dan Weiss, Sara Caswell, Samuel Rohrer, Jonas Burgwinkel, Robert Landfermann, Scott Reeves, Anthony Pinciotti.

 

Stefan Schultze (kompozicija, klavir)

Kao kompozitor i pijanista Stefan Schultze stilski nastoji da kombinuje elemente jazz i nove muzike. Studirao je kod profesora Johna Taylora, Paula Alvaresai Joachima Ullrichana Višoj školi za muziku u Kelnu. Godine 2006, dobio je grant za studije kompozicije na Školi za muziku na Menhetnu u Njujorku, a 2007.i DAAD grant za nastavak studija u Njujorku kod profesora Michaela Abenai ReikoFueting.

Schultze je osnivač i kvinteta Schultzing okteta Oktoposse i dobitnik brojnih nagrada među kojima su „JazzIn” (2004), „Biberacher Jazzpreis” (2004), Jazz an der Donau – „Next Generation” (2005), „Best International Jazz Band” (2005. i2006) i„LowerSaxony Jazz Prize” (2008).

Godine 2007, Schultzeova kompozicija Oracle Night, koju je snimio sa svojim big bendom „Stefan Schultze’s New York Big Band”, dobila je počasno preporuku od „ASCAP Young Jazz Composers Award”. Između 2007. i 2009. godine, učestvovao je na prestižnoj radionici „BMI Jazz Composers Workshop” pod vođstvom Jima McNeeli-ja i Michaela Aben-a. Godine 2009, njegova kompozicija „Green Falling”dobila je prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „ArtEZ Composition Contest” in Enshedeu. Godine 2010, turneja pod pokroviteljstvom GoetheInsituta odvela je Stefana Schultze-ai njegovveliki ansambl u Makedoniju, gde je radio sa makedonskim kompozitorima i predstavio svoje autorske kompozicije. Iste godine Stefan Schultze je dobio nagradu „WDR Jazz Prize” za kompoziciju.

Stefan Schultze je nastupao na mestima kao što su Montreux Jazz Festival (Švajcarska), Jazz Peru Internacional (Lima, Peru), Costa Rica International Jazz Festival i Carnegie Hall (Njujork, SAD). Sarađivao je sa takvim izvođačima kao što su Claudio Puntin, Frank Gratkowski, Matthias Schubert, Paulo Álvares i Nils Wogram.

 

 

Tagovi: , , ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.