vesti

17.09.2013.

Dimitrije Vasiljević promoviše debi album u Njujorku

Perspektivni beogradski džez pijanista koji živi i radi u Njujorku, u utorak, 24. septembra će premijerno predstaviti svoj prvi autorski album “The Path of Silvan” u njujorškom klubu Drom

 

Album sadrži Vasiljevićeve originalne kompozicije i „aranžmane stilski utemeljene na modernom džez zvuku, a prožete motivima evropske džez struje, kao i elementima balkanske izvorne muzike“.

Članovi kvarteta na albumu su Ignacio Saavedra Pizarro (električna gitara), Ayal Tsuberi (kontrabas i bas gitara) i Alessio Romano (bubnjevi), dok će na promociji nastupiti i poznati gitarista Brad Shepik.

Kako se navodi u promo saopštenju, album je naišao na dobar prijem i pobrao pohvale kritike uključujući i neka od velikih svetskih imena džeza poput Jean-Michel Pilca koji za „Put Silvana“ kaže da je “briljantan primer pravljenja muzike na najvišem nivou” i Brada Shepika po čijem mišljenju “album reprezentuje izuzetno složenu ali dobro izbalansiranu muzičku strukturu kao i jezgrovita sola tokom ove ubedljive i žive muzičke vizije”. Renomirani američki onlajn džez časopis All About Jazz opisuje Dimitrijev album kao “očaravajući slap boja, živopisno tkanje obrta i oblika”.

Dimitrije je po završetku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, diplomirao i na prestižnom Berklee College of Music u Bostonu. Trenutno završava magistarske studije na New York University gde uporedo radi i kao profesor džeza. Ove jeseni, Dimitrije će imati brojne nastupe u njujorškim salama i klubovima, kako sa svojim džez kvartetom, tako i kao solista na klaviru.

 

 

 

Tagovi:Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.